Vacature Penningmeester

· nieuws

Ben jij jurist of SJD- of rechtenstudent, en heb je affiniteit met het werk van rechtswinkeliers? Heb je zelf bij een rechtswinkel gewerkt of vergelijkbaar werk gedaan, of heb je bestuurservaring? Geloof jij in een landelijke visie die rechtswinkels sterker maakt? Dan zoeken we jou als penningmeester voor het bestuur van de NVR.

Wat houdt de functie in?

De Nederlandse Vereniging van Rechtswinkels (NVR) bestaat sinds maart 2023. De NVR behartigt de belangen van 55 rechtswinkels, wetswinkels, juridische spreekuren, rechtsbureaus, clinics en andere vergelijkbare organisaties uit het hele land.

Samen met de andere bestuurders vertegenwoordig je de leden van de NVR, waarbij jij als penningmeester in het bijzonder verantwoordelijk bent voor de financiën. We verwachten dat je ongeveer 8 uur per maand beschikbaar bent voor onder andere de volgende verantwoordelijkheden en activiteiten:

• Bijhouden van de kas en het beheren van de financiën;
  • Ondersteuning in het werven van contributies en fondsen;
  • Goedkeuren en beheren van de jaarverslagen en begrotingen;
  • Ondersteunen in het verzorgen van bestuursvergaderingen;
  • Ondersteunen in werving van nieuwe leden;
  • Ondersteunen in het verzorgen van algemene ledenvergaderingen;
  • Vertegenwoordigen van de vereniging naar ketenpartners zoals het Ministerie van Justitie & Veiligheid, de Raad voor de Rechtsbijstand en Divosa;
  • Opstellen van beleidsplannen, jaarverslagen en begrotingen;
  • Meedenken over beleid en het uitzetten van een technologiestrategie;
  • Bewaken van de doelen van de vereniging.

Selectiecriteria

• (Bijna) afgeronde studie Rechtsgeleerdheid, Sociale Dienstverlening, Fiscaal Recht, Criminologie of Sociaal-Juridische Dienstverlening.
  • Minimaal 1 jaar werkervaring bij een Rechtswinkel.
  • Bij voorkeur bestuurservaring bij een Rechtswinkel of andere vereniging of organisatie.
  • Gedreven om toegang tot het recht voor mensen in kwetsbare posities in Nederland te vergroten.
  • Relevant netwerk van rechtswinkeliers, ketenpartners en/of overheid onderhouden.
  • Teamspeler.
  • Strategisch en financieel inzicht.
  • Bij voorkeur heb je enige ervaring met financiën door bijvoorbeeld penningmeester geweest te zijn, in een kascommissie gezeten te hebben of door andere nevenactiviteiten.

Wat bieden we aan?

Een unieke mogelijkheid om betrokken te zijn bij een groeiende, landelijke brancheorganisatie, met veel zichtbaarheid en een waardevol netwerk. Bestuursleden van de NVR worden actief betrokken op beleidsniveau en bij initiatieven ter verbetering van het rechtsbestel. Bestuursleden ontvangen geen salaris. Er is een vergoeding conform vacatiegeldnormen voor bestuurders beschikbaar.

Aanmelden

Stuur je CV en motivatiebrief vóór 13 mei 2024 naar info@verenigingvanrechtswinkels.nl