• Het bestuur

  broken image

  Nathalie Dijkman

  Voorzitter

  Ik ben sociaal ondernemer en leidt de Amsterdam Law Hub bij de UvA. De Law Hub is een broedplaats voor innovatie en co-creatie tussen de UvA en maatschappelijke partners binnen het juridische domein, waar onder andere 8 rechtswinkels ondersteuning krijgen in de vorm van kennisuitwisseling, onderwijs, technologie en subsidies. Ik vind het heel inspirerend om te zien hoeveel impact rechtenstudenten kunnen hebben door hun werk in de rechtswinkels, en wil dat graag ook landelijk ondersteunen. Ik geef zelf ook les in (sociaal) ondernemerschap voor juristen, en hoop door mijn innovatieve en ondernemende blik via de Vereniging hier aan bij te dragen.

  broken image

  Luc Franssen

  Penningmeester

  Ik ben een masterstudent burgerlijk recht en ik heb mij de afgelopen jaren ingezet voor de Rechtswinkel Utrecht. Toegang tot het recht is een primaire levensbehoefte voor elke burger. Rechtswinkels vervullen een sleutelrol voor het effectueren van dit recht. Ik geloof in het bundelen van de krachten van rechtswinkels om zo een nog stevigere positie in te kunnen bedden in het juridisch en maatschappelijk speelveld.

  broken image

  Tim Verheij

  Secretaris

  Ik ben opgeleid als jurist in Maastricht en ben gevormd als professional in Den Haag. Bij The Hague Institute for Innovation of Law heb ik in verschillende landen gewerkt aan projecten gericht op toegang tot recht. Op dit moment ben ik werkzaam bij de Universiteit van Amsterdam, waar ik onder andere de rechtswinkels ondersteun. Ik sta voor rechtsoplossingen die voor iedereen toegankelijk zijn, zoals de medische zorg in Nederland is. Dit vergt interdisciplinair werken, delen van best-practices en veel reflecteren op onze rollen in de juridische sector.

  broken image

  Erwin Bervoets

  Algemeen bestuurslid

  In het dagelijks leven ben ik algemeen secretaris van de Raad voor Strafrechtstoepassing en Jeugdbescherming. Daarnaast ben ik als vrijwilliger actief bij de Rechtswinkel in Zoetermeer. Dat doe ik omdat ik het belangrijk vind dat iedereen “toegang tot het recht” heeft. Vanuit die gedachte heb ik me als bestuurslid aangesloten bij de NVR. Hoe meer we als rechtswinkels met elkaar samenwerken en versterken, hoe meer we mensen die zelf de “toegang tot het recht” niet vinden kunnen helpen.

  broken image

  Annemarie Heeringa

  Algemeen bestuurslid

  Ik ben jurist en sinds juni 2024 werkzaam bij Dienst Justitiële Inrichtingen. Afgelopen jaren heb ik in de non for profit sector gewerkt. Vanuit mijn ervaring bij onder andere het Leger des Heils en de Rechtswinkel zie ik goed waar het recht kan knellen en hoe moeilijk het voor mensen kan zijn om recht te vinden. Daarom vind ik het bestaan van rechtswinkels zo belangrijk; zij bieden laagdrempelige ondersteuning aan een ieder die vragen heeft over zijn of haar juridische positie. Als Algemeen Bestuurslid van de NVR wil ik graag een bijdrage leveren aan het samenbrengen van de rechtswinkels in Nederland, en de positie van rechtswinkels en daarmee ook die van hun cliënten te verstevigen.